MSA website - Military Sport Academy

Military Sport Academy

Branding - Logo - Website - Webshop - Strategie

Een logo en een sterk verhaal had MSA al maar nog geen krachtige grafische en digitale tools. We hielpen Geoff en Kwinten op twee manieren: we bouwden hun website en we ontwikkelden een handige kalender applicatie.

Bezoek website

Wat zeggen Kwinten en Geoff van MSA - Military Sport Academy?

“Voor we aan onze website begonnen waren twijfelden we, gaan we niet gewoon in een bureau terechtkomen waar dat we gewoon een nummerke zijn en afwerken en hup naar de volgende?

Onze eerste ervaring was, ja we zitten hier echt goed, gasten die weten waarmee ze bezig zijn.

Het feit dat we hier nog 5 jaar later taart zitten eten samen zegt genoeg, van mij mag dat elke maand taart zijn, als dat zo inspirerend blijft!”

Kwinten Verstuyft & Geoffrey Vandewege
Oprichters MSA – Military Sport Academy

msa military sport academy team recentie

Over dit project

Geoff en Kwinten, ooit gedrilde paramilitairen en nu teamsport- en lifestyle coaches met een missie, kwamen met een verhaal waar we sterk in geloven.

MSA, of The Military Sport Academy is een unieke school die mensen helpt om op een gezellige manier aan een gezondere levensstijl te werken, die vooral focust op beter en niet meer sporten. Teamsfeer en correcte technieken ter bevordering van de functionaliteit zijn daarin sleutelbegrippen. Bij MSA ga je niet naar de gym maar spreek je af met vrienden om samen te trainen. Naast de recreatieve of beginnende sporter helpt MSA ook topsporters aanvullend op hun eigen trainings- en voedingsschema’s.

Military Sport Academy groepsfoto

Gebruiksvriendelijk aanpassen

Samen met Geoff en Kwinten kozen we hier voor een WordPress thema zodat Messiaen ook zelf kleine aanpassingen aan de website kan doen. Een verouderde foto updaten, een menu toevoegen of de content aanpassen? Het kan allemaal zeer eenvoudig met enkele kliks.

Ook eventuele uitbreidingen en aanvullingen zijn erg gemakkelijk realiseerbaar door het modulaire karakter van dit WordPress thema. Nu kunnen ze zelf eenvoudig hun website onderhouden en beheren.

Natuurlijk staan wij steeds klaar om support te bieden wanneer gewenst.

Agenda module

Van in het begin was het Geoff en Kwinten duidelijk dat inschrijvingen van hun leden volledig automatisch moesten verlopen. Ze wilden zich helemaal toeleggen op lesgeven en zo weinig mogelijk verwikkeld zijn in administratieve rompslomp.

We bouwden een gepersonaliseerd agendasysteem op maat. Leden regelen hun eigen sportagenda en kunnen:

  • zelf in- en uitschrijven voor de sportsessies
  • zien welke technieken er per week en per les ingeoefend zullen worden
  • de dag voor iedere les een reminder lezen in hun e-mail inbox
  • zien hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn per les en op de wachtlijst gaan staan
  • een overzicht oproepen van hun abonnementen en de betaalstatus ervan
agenda fitness gentbrugge

“Per kwartaal komen we samen om eventuele nieuwe evoluties en noden in kaart te brengen. MSA is jong en groeit sterk. Gaandeweg stuiten Geoff en Kwinten op nieuwe ontwikkelingen die we met hen vertalen naar nog performantere communicatietools.”

cyclus Military Sport Academy

cyclus

Kandidaat-leden van MSA kunnen niet zomaar op elk moment inschrijven maar zijn verplicht om te wachten op de start van een nieuwe cyclus. Dit heeft als voordeel dat nieuwe leden in groep starten ipv als individu en samen de nieuwe technieken instuderen. Voor de start volgen ze ook een infosessie. Voor Geoff en Kwinten vergemakkelijkt dat systeem de praktische organisatie van de infosessies: het zijn er minder en ze worden geconcentreerd binnen één of twee weken gegeven. De nieuwe leden zijn enthousiast!

Om dit te ondersteunen hebben we een timer toegevoegd op de website die aftelt naar de start van de nieuwe cyclus. Geïnteresseerden laten hun e-mailadres achter en worden per mail verwittigd als er een nieuwe infosessie aankomt.

Communicatie met bestaande leden.

Om de communicatie met de bestaande leden te verbeteren hebben we blog toegevoegd en sturen ze nu nieuwsbrieven.

mailchimp
blog msa fitness gentbrugge

Benieuwd welke boost we aan jouw onderneming kunnen geven?

Contacteer ons+32 487 49 99 97

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Bedankt

Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief

+32 487 49 99 97

info@eskidoos.be

Wezelstraat 8
9032 Wondelgem