Taalunie

Webapplicatie - Database - UX

De Taalunie doet een beroep op Eskidoos voor het vernieuwen van hun databanken

Bezoek applicatie

Over dit project

De Taalunie is de beleids- en kennisorganisatie voor het Nederlands. Ze ontwikkelt en stimuleert beleid voor de Nederlandse taal in Nederland, Vlaanderen en Suriname en ondersteunt het Nederlands in de wereld.

taalunie logo

Publicaties van de HSN Conferentie

Wij ontwierpen een applicatie waarin meer dan 1600 artikels vanuit het oude systeem werden overgezet naar de nieuwe website. We staken ze in een fris en nieuw jasje. Hierbij was de gebruiksvriendelijkheid of UX (user experience) prioritair.

Met onze applicatie beheert de Taalunie nu zelf alle publicaties van de afgelopen 33 HSN-conferenties en kan ze gemakkelijk nieuwe publicaties van toekomstige conferenties toevoegen. 

Filter- en zoekfunctie

Hoe vind je in een databank van meer dan 1600 teksten het juiste artikel?

Eskidoos ontwierp een publicatietool met een filter- en zoekfunctie op maat die razendsnel door de artikels gaat. Zelf de Pdf’s kunnen doorzocht worden dankzij OCR-tekstherkenning.

Handig oplaadsysteem

Naast het makkelijk inladen van de bestaande artikels in pdf, schreven we een nieuw oplaadsysteem voor de meest recente publicaties. Op deze manier zijn de artikels in pdf te lezen maar ook op een webvriendelijke manier op te laden.

De samenwerking gaat verder

De Taalunie heeft nogmaals een beroep gedaan op de diensten van Eskidoos. Zo heeft Eskidoos een nieuwe webapplicatie gemaakt: https://onderwijstermen.taalunie.org/
Dankzij deze applicatie kunnen universiteiten en/of scholieren heel gemakkelijk onderwijstermen opzoeken in de database. Search & Find. Zo simpel kan het zijn.

Alles wat ook maar te maken heeft met onderwijs in Nederland, Suriname en Vlaanderen vind je terug in deze überhandige database. Klaar om het zelf eens te ontdekken?

Bezoek applicatie

Benieuwd welke boost we aan jouw onderneming kunnen geven?

Contacteer ons+32 487 49 99 97

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Bedankt

Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief

+32 487 49 99 97

info@eskidoos.be

Wezelstraat 8
9032 Wondelgem