Taalunie

Webapplicatie - Database - UX

De Taalunie is de beleids- en kennisorganisatie voor het Nederlands. Ze ontwikkelt en stimuleert beleid voor de Nederlandse taal in Nederland, Vlaanderen en Suriname en ondersteunt het Nederlands in de wereld.

De Taalunie deed een beroep op Eskidoos voor het vernieuwen van hun enorme HSN-databank, de databank waarin alle publicaties van de jaarlijkse HSN Conferentie  Onderwijs Nederlands te vinden zijn.

Bezoek applicatie

Over dit project

Wij ontwierpen een applicatie waarin meer dan 1600 artikels vanuit het oude systeem werden overgezet naar de nieuwe website. We staken ze in een fris en nieuw jasje. Hierbij was de gebruiksvriendelijkheid of UX (user experience) prioritair.

Met onze applicatie beheert de Taalunie nu zelf alle publicaties van de afgelopen 33 HSN-conferenties en kan ze gemakkelijk nieuwe publicaties van toekomstige conferenties toevoegen. Bezoekers kunnen de databank daarnaast eenvoudiger doorzoeken.

taalunie logo

Enkele details:

Filter- en zoekfunctie

Hoe vind je in een databank van meer dan 1600 teksten het juiste artikel?

Eskidoos ontwierp een publicatietool met een filter- en zoekfunctie op maat die razendsnel door de artikels gaat. Zelf de Pdf’s kunnen doorzocht worden dankzij OCR-tekstherkenning.

Handig oplaadsysteem

Naast het makkelijk inladen van de bestaande artikels in pdf, schreven we een nieuw oplaadsysteem voor de meest recente publicaties. Op deze manier zijn de artikels in pdf te lezen maar ook op een webvriendelijke manier op te laden.

De samenwerking gaat verder

De Taalunie heeft nogmaals een beroep gedaan op de diensten van Eskidoos. Zo heeft Eskidoos een nieuwe webapplicatie gemaakt: https://onderwijstermen.taalunie.org/
Dankzij deze applicatie kunnen universiteiten en/of scholieren heel gemakkelijk onderwijstermen opzoeken in de database. Search & Find. Zo simpel kan het zijn.

Alles wat ook maar te maken heeft met onderwijs in Nederland, Suriname en Vlaanderen vind je terug in deze überhandige database. Klaar om het zelf eens te ontdekken?

Bezoek applicatie

Workshop

We gaven een workshop aan de medewerkers die deze databank beheren. Vanaf nu kunnen ze zelf de meer dan 80 artikels die jaarlijks geschreven worden, toevoegen aan het systeem en alles publicaties zelf beheren.

Uiteraard blijven we hen ondersteunen bij eventuele vragen en voeren we aanpassingen op hun vraag uit.

Benieuwd welke boost we aan jouw onderneming kunnen geven?

Contacteer ons+32 487 49 99 97
branding gent

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Bedankt

Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief
Wezelstraat 8
9032 Wondelgem
Routebeschrijving